De extravagante kledingstijl van Stevie Nicks

Stevie Nicks (1948), één van de twee zangeressen van de legendarische band Fleetwood Mac, verscheen altijd in prachtige, enigszins excentrieke gewaden op het podium. Vaak ging ze gekleed in een donkere lange jurk of rok, waaronder ze lederen laarzen of sandalen droeg die opvielen door de torenhoge blokhakken welke haar langer deden lijken dan ze in werkelijkheid is. Nicks verschijnt tegenwoordig nog steeds met hoge blokhakken op de bühne, maar de gewaden die ze draagt zijn niet meer zo kleurrijk als voorheen: de laatste tijd draagt ze enkel zwarte kleding.

Debuut

In 1973 verscheen het muziekalbum Buckingham-Nicks, waarop ze samen met Lindsey Buckingham, met wie ze indertijd een relatie had, een aantal fraaie songs ten gehore bracht. Het album werd opgemerkt door Mick Fleetwood, die hen vervolgens een voorstel deed om bij zijn band Fleetwood Mac te komen musiceren. In de jaren daarna werd Fleetwood Mac een van de bekendste rockbands ter wereld, mede door het enorme succes van het album Rumours (1977), waarop ook enkele composities van Nicks te horen zijn, zoals ‘Dreams’ en ‘Gold Dust Woman’.

Solo

In de jaren tachtig van de 20e eeuw verschenen er een viertal soloalbums van Nicks, waaronder ‘Bella Donna’ (1981) en ‘Rock a Little’ (1985). De hoezen van deze albums zijn bedrukt met prachtige foto’s van de zangeres, waarop ze te zien is in betoverende, lange gewaden. Ook tijdens haar liveoptredens ging ze graag gekleed in deze gewaden, wat haar in die tijd tot een mysterieuze verschijning maakte.

Extravagante jurken en rokken zijn tegenwoordig te verkrijgen op https://www.na-kd.com/nl, een webshop die fraaie kleding aanbiedt tegen betaalbare prijzen. Vrouwen die geïnspireerd zijn door de kledingstijl van Stevie Nicks moeten deze website zeker eens bezoeken: de kans is namelijk zeer groot dat deze vrouwen iets van hun gading zullen vinden, bijvoorbeeld een schitterende avondjurk of een betoverende zomerjurk.