Dubstep, de metal van de digtale muziek

Een tijdje heel populair geweest in alles waar je een stukje muziek achter kon plakken in reclames en promotiefilmpjes op welk medium dan ook, Dubstep was de weg te bewandelen.

Het heeft echter niet stil gestaan en een aantal mainstream producers is op de Dubstep boot gesprongen. Denk hierbij aan ex metalhead Skrillex, maar ook Noisia van Nederlandse bodem is nu een van de top producenten van dit genre, waarvan

tommies theme een van de betere tracks is die het genre kent. Natuurlijk is dit mijn mening, maar als je kijkt naar dit nummer is het eigelijk alles wat Dubstep inhoudt. Lage snelheid beats, veel techniek in de baslijnen en enorm veel effecten. Dit geheel zorgt voor een wat lompere luister ervaring.

Op het moment van schrijven, is de muziek stijl veelal nog op feesten te vinden en als tussenstukken in de dance muziek zoals je op de radio hoort. Daarnaast is het nog in veel videos op youtube te vinden.

Ondanks dat het nooit mijn favoriete muziekstijl zal zijn of worden, heb ik er wel heel veel naar geluisterd. Het is perfect voor onder het gamen als muziek in de game niet heel veel uitmaakt. Ik moet daar in tegen wel toegeven dat ik zowel Skrillex als Noisia in mijn afspeellijsten hebt staan, samen met een aantal onbekendere artiesten. Noisia omdat het van Nederlandse bodem is en veel meer maakt dan alleen Dubstep.

Ben je eens toe aan wat anders dan wat je al zo vaak gehoord hebt, dan is het zeker een keer aan te raden, maar ga niet luisteren als je hoofdpijn hebt. Het kan namelijk ervaren worden als wat zware muziek.