Hip Hop door de jaren heen

We zijn aanbeland in de wat armere wijken van Amerika, omstreeks begin 1970. Net als de blues, moest er gesproken worden over het wel en wee van het leven, hoe het beter kon en waarom het zo was zoals het er nu aan toe ging. Hieruit was rap geboren. Een stroming waar men op melodische wijze tegen elkaar praat op de maat van de muziek.

Wat veel mensen niet weten, is dat rap geen hiphop is, maar hiphop een vorm van rap. Het is er echter wel uit ontstaan. Rap is meer gesproken woord, waar hiphop meer het mee rappen is op een veelal melodische begeleiding, zoals een DJ die met twee platenspelers een track in elkaar zet.

Tegenwoordig kennen we een aantal hiphop stijlen, waaronder Gangster rap, waar veel wordt gezongen over drugsgebruik, het gebruik van wapens en het verheerlijken van het vrouwelijk geslacht. Bekende artiesten uit dit genre zijn onder andere Ice Cube en Easy-E.

Wil je meer weten over rap en hiphop? kijk dan eens naar deze

Google Doodle over de viering van het 40 jarig bestaan van de cultuur in 2017. Ik denk wel een van de beste moderne geschiedenis lessen die je kunt krijgen.