Liefde voor muziek

Muziek is er in zoveel soorten dat op de een of andere manier iedereen er wel iets mee heeft. Of je het nu zelf maakt, graag naar een bepaalde vorm van muziek luistert of op zijn tijd wel eens een goed festival bezoekt, het is allemaal met elkaar verbonden. De liefde voor muziek zie je dan ook overal terug. De beste artiesten komen vaak graag in ons land langs wat het voor fans weer een stuk makkelijker maakt om ze regelmatig te zien. In de lente en de zomer zijn er daarnaast enorm veel festivals en kun je iedere week wel ergens helemaal los gaan en genieten van het beste wat de festivalzomer te bieden heeft.

Elektronische muziek

Vooral in Nederland zien we dat er heel veel elektronische muziek geluisterd en gemaakt wordt. Als sinds de jaren negentig is de populariteit van elektronische muziek enorm gestegen onder onze landgenoten maar inmiddels ook op veel plaatsen ver daarbuiten. Over de hele wereld zijn trance, house en techno, om maar eens een paar van de vele stijlen te noemen die binnen het genre van de elektronische muziek vallen.

Sinds diezelfde tijd zijn er vele Nederlandse DJ´s wereldberoemd geworden met het maken van elektronische muziek. Namen als DJ Tiesto, Armin van Buuren en Martin Garrix zie je op alle line ups van de groots aangeschreven festivals ter wereld langs komen. Ook in eigen land zijn al deze artiesten immens populair maar misschien daarbuiten nog wel meer. Met hun hits stonden ze in vele lijsten lange tijd aan de top en is dit nog steeds het geval. Zij zijn er dan ook veelal voor verantwoordelijk dat al deze muziek in de hele wereld alsmaar vaker wordt beluisterd en meer aanhangers krijgt.

Zelf elektronische muziek maken

Wanneer je fan bent van deze muziekstijlen is het helemaal gaaf om zelf ook muziek te gaan maken. Dit hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn tegenwoordig. Bepaalde laptops zoals een refurbished macbook pro hebben programma´s waarop je dit vanaf de basis goed kunt leren. Des te meer kennis je krijgt, des te verder je op een gegeven moment uit kunt gaan breiden. Enorm leuk natuurlijk als hobby of misschien zelfs wel meer als je er echt goed in begint te worden.

Het voordeel van zelf muziek maken is dat je er compleet je eigen draai aan kunt geven. Zo kun je langzaamaan ontdekken welke stijl het beste bij jou past of wat je het leukste vindt om te maken. Zoals met zoveel dingen geldt dat het na verloop van tijd iedere keer wat leuker wordt, zeker wanneer je de basis goed onder de knie hebt. Met geschikte apparatuur kunt je het in principe zo gek maken als je zelf maar wilt.