Mijn muziek evolutie

Laten we eens persoonlijk in de muziek smaak van de schrijver duiken. Geen idee wie dat ooit bedacht heeft, maar vooruit, ik ga er in mee.

Iedereen groeit met muziek mee. Het is heerlijk om soms eens met een vriend of vriendin te bespreken waar je allemaal naar geluisterd hebt en hoe je uiteindelijk bij je muzikale “staat” uit bent gekomen.

Mijn avontuur begon toen ik naar het voortgezet onderwijs ben gegaan. Als brugpieper zoek je snel lot genoten op en zoals velen, zocht iedereen het bij de meest populaire muzieksmaak van het moment; gabber en happy hardcore. Nee ik niet, ik ben uitgekomen bij een groepje misfits, die naar hardrock luisterde. Hier is helemaal niks mis mee hoor, ik kan nog steeds alle nummers van Iron Maiden meezingen. Die tijd zwoer ik nooit naar elektronische muziek te luisteren. Boy was i wrong!

Op een gegeven moment kom ik om 02.00 thuis van het hardrock cafe op de hoek, zet MTV op tijdens het bakken van een ei en kom een programma tegen wat heet : The ChillOut Zone en was een programma met alleen maar hele alternatieve house, maar ook de eerste stappen van de drum and bass.

Het duurde dan ook niet langer dan twee hele afleveringen voordat ik helemaal over was en al een ruim assortiment aan X-mix cd’s had liggen en blies mijn stapavonden af om maar voor die tv te kunnen zitten om 02.00. Dit bleek ook het einde te zijn van mijn stap tijd, maar het begin van mijn evolutie in muziek.

Nu nog steeds ben ik op zoek naar de meest onbekende producers in de elektronische muziek. Uiteraard heb ik ook een hoop, althans voor mij, bekende artiesten zoals plastikman en Biosphere, twee van mijn favoriete artiesten uit die tijd. Zowel Spastik van Plastikman als het album Substrata van Biosphere blijven mijn all time favoriete albums.

Tijden veranderen, dus al die CD’s liggen nu ergens in een stoffige hoek te kijken en doe ik alles via Spotify. Gelukkig heeft deze applicatie vrijwel alle artiesten waar ik veel naar luister(de), maar nu alles op een plek. De applicatie vindt zelfs veel nieuwe artiesten die ik aan mijn collectie toe kan voegen. Mijn vrouw vind het niks, maar ik luister meer dan graag nog naar mijn muzikale evolutie, van metalhead naar dance, zolang het maar met passie gemaakt is.