De pioniers van de elektronische muziek.

Na de 70’s was er behoefte aan iets anders. Een frisse stijl van muziek die meeging met de tijd en niet meer bleef hangen in de ideeën die men van muziek had.

Er werd flink geëxperimenteerd en een van de eerste (draagbare) apparaten die werd gebruikt in een live optreden was een Moog, door Robert Moog, beter bekend als een voorganger van de moderne synthesizer. Het Duitse producer team Kraftwerk heeft zelfs zoveel voor het genre gedaan dat ze zelf nu nog optreden en voor een gedeelte verantwoordelijk zijn voor de dance parade.

Niet alleen Kraftwerk heeft veel gedaan, maar denk ook eens aan Jean Michelle Jarre, of Vangelis. Laatste heeft het kunstwerk “Bladerunner theme” gemaakt van de soundtrack van Bladerunner. Het werd in het begin nog niet heel goed opgepakt bi het grote publiek, maar toen de band Yellow er zich mee ging bemoeien was het hek van de dam en is de elektronische muziek geworden wat we nu horen op de radio.

Een van de leidende bands die nog redelijk vasthoud aan “vroeger” is Daft Punk en dit heeft veel te maken met het gebruik van de toen moderne techniek, die ze nog steeds in de muziek onderbrengen en is nog steeds een must voor iedere muziekliefhebber.