Nederlandse muziek

Niet alleen is Nederland een rijke bron van Dj’s, producers en andere dance gerelateerde stijlen, maar de Nederlandse muziek kent ook een heel ruim scala aan binnenlandse artiesten die juist van mening zijn dat de Nederlands taal in muziek mag floreren.

We hebben in het verleden de eer gehad een artiest als Andre Hazes te mogen aanhoren, maar de Nederlandse muziek is veel meer rijk als alleen onze Andre.

Net als in elke andere muziekstijl, zijn hier ook aftakkingen te vinden. We kennen bijvoorbeeld de woonwagen zangers, de Nederlandstalige pop (die dan voor een groot gedeelte weer uit Volendam komt) en de Nederlandse zangers die graag een mix van beide willen blijven. ook is er een redelijk groot verschil tussen de stijlen. Waar woonwagenzangers hun muziek nog baseren op het gebruik van een trekharmonica, gebruiken de popzangers instrumenten die we kennen uit de popmuziek.

Artiesten als Frans Bauer zitten er net tussenin. De ene keer pakt ie juist de woonwagenstijl van zijn roots en de andere keer een “gouwe ouwe” pop meezinger, want dat is waar Nederlandstalige muziek goed in is. Lekker mee “bléren” in het kleine cafe aan de haven.

Voor een beter overzicht van Nederlandse muziek klik

maar eens op deze lijst om eens de lijst van Nederlandse artiesten te bekijken.