Party time

Het is party time, tijd voor een feestje dus moet er het een en ander geregeld worden. Bijvoorbeeld waar ga je het feestje geven en wie nodig je uit. Als je dat eenmaal weet, ga je het feestje verder invullen. Vaak is dit ook afhankelijk van de plek waar je het feestje geeft. Thuis kun je alle kanten op, wanneer je het feestje op een locatie viert, dan heb je ook met de regels van de locatie te maken.

Feestje thuis

Als je de party thuis geeft, moet je natuurlijk eerst kijken waar je het feestje wilt geven. In de tuin? Dan heb je misschien een tent en heaters nodig als de weersomstandigheden niet meewerken. En dan de muziek, ga je een dj inhuren of zet je zelf een afspeellijst aan? Als je een dj kiest, moet je ook zorgen dat er plek is voor de dj en natuurlijk ruimte om te dansen. Ook moet er nagedacht worden over de hapjes en de drankjes. Maak je een bar waar mensen zelf hun drank kunnen pakken of staat er iemand achter de bar? Worden er alleen hartige hapjes geserveerd of is er ook taart? Komen er mensen met een glutenallergie en moet je een glutenvrije taart bestellen voor het feest of wil je bijvoorbeeld een rauwkost-buffet voor de gezondheidsfreaks? Allemaal dingen waar over nagedacht moet worden om het feestje soepel te laten verlopen. Maar als je alles vooraf doorneemt, gaat het helemaal goed komen.

Party op locatie

Ga je een feestje op locatie geven, dan ben je meestal afhankelijk van de horecaondernemer waar de locatie gevestigd is. Toch kan er vaak veel. Je kunt bijvoorbeeld overleggen welke dranken er geschonken mogen worden of welke hapjes er geserveerd worden. Ook wat de muziek betreft is het goed om dit vooraf allemaal even door te nemen. Maak je gebruik van de installatie van de locatie, of huur je een artiest of dj met eigen spullen. Spreek ook vooraf goed af tot hoe lang er muziek gedraaid mag worden en hoe laat het feest afgelopen moet zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

De muziek

Een artiest heeft meestal een bepaald repertoire wat hij zingt dus weet je ook meestal wel wat je te wachten staat. Een zanger alleen meestal geen avondvullend programma, dus bedenk vooraf hoe je aan muziek komt als er even niet gezongen wordt of als de artiest klaar is. Ook met een dj moet je vooraf even alles doornemen. Welke soort muziek heb je liever niet dat hij of zij draait? Heeft de dj een bepaalde stijl van draaien of draait hij gewoon de muziek die jij aangeeft? Soms is het een goed plan om voor de avond aan de gasten te vragen om één of twee nummers op te geven welke zij altijd graag horen op het feest. Hier kun je of een afspeellijst van maken of de dj draait in ieder geval deze nummers. De dj krijgt hierdoor ook een beetje een idee van welke muziekstijl de gasten houden en zijn muziek hierop aanpassen.